Eerste week Sydney
9 juli 2010 - Sydney, Australië
Nou daar zit je dan, in Sydney, aan de andere kant van de wereld. Alle verhalen en tips over het weer en over wat je mee moet nemen ten spijt, ben ik toch vergeten om een jas en een wetsuit mee te nemen. Voor degenen die denken dat hier alles beter is: het is hier verschrikkelijk koud! Het lijkt wel winter.. 12 graden overdag, om van 's nachts nog maar niet te spreken. Maar als de zon schijnt, is het best lekker en kan het jasje uit.
Verder is het hier super! Ik ben heengereisd met een meisje uit Amsterdam samen, die hetzelfde uitwisselingsprogramma doet. De eerste paar dagen moest ik bijkomen van de vlucht, die eigenlijk prima verlopen was. We zaten in een hostel aan het strand, waar het ongelofelijk groot was. Er waren alleen heel weinig mensen, dus echt gezellig was het niet. Na twee dagen zijn we daarom naar een ander hostel verhuisd, meer richting het centrum. Hier was een stuk meer te beleven. Verder hebben we allerlei praktische dingen geregeld: jas gekocht, simkaart met australisch nummer gekocht, vakken aan de Uni in orde gemaakt, en een huis gezocht. Het huis hebben we gevonden! Het is vlakbij het strand, in Tamarama, bij Bondi. Nu snel op zoek naar een surfplank en een wetsuit! Dat surfen schijnt hier groot te zijn, maar deze week was het niet veel met de golven. Slappe hap, het lijkt Nederland wel.
Reizen doen we met het openbaar vervoer. Dat is even wennen, want door alle heuvels en bochten weet je de eerste dagen (en weken, vrees ik) totaal niet waar je bent in de stad. En ook de richting van bussen is mij soms geheel onduidelijk. Vandaar dat we over een tochtje naar de Uni, dat in een halfuurtje of zelfs twintig minuten zou moeten lukken, soms ruim een uur doen! Gister was helemaal een drama, toen had onze bus pech. Hij maakte een heel vreemd geluid, en de chauffeur was uitgestapt om te bekijken wat er aan de hand was. Daarna probeerde hij nog een keer verder te rijden, maar weer een enorme takkeherrie. Toen zijn we maar gaan lopen..
Het eten is hier supergoed. Sydney heeft echt heel veel kleine tentjes waar je lekker kunt eten. We hebben al Thais, Libanees, Japans, ehh.. gegeten. Vooral dat Libanees was apart, en superlekker. We zaten met ons tweede hostel vlakbij een Libanese wijk, waar allerlei eettentjes waren. In Chinatown, in het centrum, kan je ook goed eten. En wat ze zeggen over Australiërs als relaxed en behulpzaam: het is waar, voor zover ik tot nu weet. Echt overal waar ik kom, wil iedereen helpen. En als er een keer iets niet lukt, of niet op tijd geregeld is, no worries. Ohja, en de voetbal. Het wordt hier midden in de nacht, om half 5, live uitgezonden in de haven! Ze hebben er een heel festival van gemaakt, en het is druk en iedereen gaat los. Er is ook nog een Holland House hier in het centrum, waar het helemaal tegek schijnt te zijn. Daar gaan we de finale kijken. Ik moet alleen nog op zoek naar iets oranjekleurigs..
Vandaag lijkt het erop dat het mooi weer is, dus ik ga snel naar buiten.
Kus!
Groetjes!
Joost

Mama thought i should tell you that august is the coldest month haha, so you'll be needing that jacket! and just so you know, I want to visit, I've never been to Bondi beach and really want to go before I leave :)
Have fun!!