De eerste maand zit er op!
10 augustus 2010 - Sydney, Australië
Het is alweer zolang geleden sinds ik wat geschreven heb, dat ik het weer tijd is om iets te schrijven. Gelukkig wordt al wat warmer hier. De box met spullen die naar me toegestuurd is vanuit Nederland is aangekomen, dus ik kon de afgelopen tijd lekker warm gekleed over straat. Tot afgelopen vrijdag, want toen is mijn jas gejat in de club waar we waren.. Hij lag vlakbij op een barkruk, en ik was de hele tijd in de buurt, of ik zat er tegenaan. Toch heeft iemand kans gezien om hem mee te nemen.. Jammer, want die jas heeft net die hele reis vanuit Nederland erop zitten.. en hij zat lekker.
Gisterochtend heb ik Vincent opgehaald van het vliegveld! Hij was erg moe en hongerig, dus toen we thuis waren heb ik hem meegenomen naar Big John’s hier om de hoek. Big John’s heeft “the biggest serves in Bondi”, dus dat is helemaal goed gekomen. We hebben lekker in de zon gezeten op het terrasje. Vervolgens zijn we naar Bondi beach gegaan om te zwemmen en op strand te liggen. Het zwemmen is er niet van gekomen. We begonnen het zonnen in tshirtje, maar na een halfuurtje moest het vestje aan: het was veel te koud. ’s Avonds zijn we naar Circular Quay gereden met de bus, en konden we de Harbor Bridge by night zien, en natuurlijk the Opera House. Binnen in het Opera House besloten we dat we samen naar een voorstelling of een concert gaan deze week. Ineens viel mijn oog op een foldertje over een concert met 32 Beatles songs, door een 12 koppig orkest en nog een paar zangers. Dit kon geen toeval zijn: daar gaan we heen! Er waren nog een paar plaatsen beschikbaar, dus zaterdagmiddag zijn we erbij.
Verder zijn er nog nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de muziek. De laatste tijd begon het toch wel vervelend te worden dat ik helemaal geen mogelijkheid had om muziek te maken. Ik ben lid geworden van een soort club bij de universiteit, die allerlei dingen voor studenten organiseren zoals feestjes en concerten. Ze hebben bij die club ook een paar kamers met piano’s erin op de campus, en die kan ik nu gebruiken! Dus na al die weken zonder muziek, kan ik nu piano spelen. Ook was ik nog op zoek naar een gitaar. Papa Jan heeft me een paar dagen terug gebeld, en we waren het erover eens dat er maar snel een gitaar moest komen. Ik zou hem de volgende dag gelijk gaan kopen, maar na dat uitgaan in die club was ik laat wakker, en tegen de tijd dat ik naar de stad wilde gaan bleek dat de winkels dicht waren. Maar op de ‘marktplaats’ van Sydney vond ik een gitaar die er goed uitzag, dus heb ik gelijk die man van de advertentie gebeld. De volgende dag laat in de avond langsgegaan, dat was nog een hele klus. De man woont in Homebush, een suburb ten westen van Sydney, en het zou me ruim een uur kosten om er te komen. Plan overgeschreven van de lokale ov-website, en vol goede moed op pad. Maar vanwege de drukte door de ‘city2surf-run’ (75.000 mensen) reed de overvolle bus mij zo voorbij. Toen ben ik het eerste stuk gaan lopen, waardoor ik mijn trein miste. Ik kwam een half uur te laat aan bij het laatste station van waar ik de bus moest pakken naar het huis van de man. Deze bus bleek toen maar 1 keer per uur te rijden. Voor ik bij de man was, was het een half uur lopen en zoeken later.. Maar gelukkig zag de gitaar er goed uit, speelde lekker, en.. hij had nog een gitaar! Een yamaha met nylon snaren, en dat geeft ook een mooi geluid.. anders dan die stalen snaren. Mijn huisgenoot speelt ook gitaar, en dan kunnen we leuk samen spelen. Ik had alleen niet genoeg geld bij me om voor twee gitaren te betalen.. en volgens de man was de dichtstbijzijnde pinautomaat een half uur lopen. Hij wilde me per se met de auto erheen rijden, en daarna naar het station brengen.. Maar hij liep al in z’n pyama en ik zei dat hij vast naar bed moest, wat ook zo was, want hij vertelde dat hij wel vroeg moest werken. Uiteindelijk zijn we naar de atm gereden, en hebben we het geregeld. Rond 7 pm was ik vertrokken van huis, en rond 11 uur weer thuis. Maar wel twee mooie gitaren!
De colleges zijn nu alweer in volle gang, en ik raak een beetje gewend aan de universiteit hier. Het eerste paper moest afgelopen vrijdag al worden ingeleverd. Het gaat er hier ongeveer hetzelfde aan toe als op de UvA, en de docenten zijn allemaal vriendelijke mensen. Begin september is het spring break, en heb ik twee weken vrij. We zijn druk aan het zoeken naar waar we heen gaan in spring break: Cairns, Whitsundays, Fiji, Cook Islands? Ik volg een vak over de Pacific Islands, en het lijkt me super mooi om er een te bezoeken. Het moet wel snel geregeld worden, maar de plannen wijzigen steeds weer.
Deze week is Vincent er, dus gaan we wat toeristische plekken bezoeken. We zijn ook van plan om veel te surfen, en op strand te hangen. Maar vandaag regent het..
Tot zover maar weer, en tot de volgende keer!

Ziet er goed uit allemaal hoor, volgens mij vermaken jullie je prima! Enne Joost je blijft toch nog een echte hollander, lekker zeuren over het weer ;)
Succes op school en met het plannen van de spring break (goh wat een luxeprobleem)
Anita